{ "title": "Tromboze Hemoroid", "image": "https://www.hemoroidhastaligi.gen.tr/images/Tromboze-Hemoroid-86637.png", "date": "19.01.2024 16:15:41", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Tromboze hemoroid, yaygın bir sağlık sıkıntısı olan hemoroid patogenezi kesin olarak bilinmeyen bir rahatsızlıktır. Tromboze hemoroid ağrının çok şiddetli olduğu durumdur. Eksternal hemoroidler tromboze gelişmedikçe genellikle asemptomatik seyrederler. Linea dentalin distalinde yer alan, eksternal hemoroidal venlerin, akut trombozu şiddetli ağrı ile bulgu verir. Tromboze hemoroid, tekrarlayan tromboz ataklarına bağlı olarak perianal deride genişlemeye sebep olur ve sking tag bulgusuna yol açar.

Tromboze hemoroid nedir?

Tromboze hemoroid, genel olarak kişinin ağır bir ey kaldırması, aşırı ıkınma ve zorlanması ve ağır ishal durumlarından sonra gelişir. Ağrılı ve sancılı bir kitle söz konusudur.

Tromboze hemoroid eksternal ve internal olmak üzere 2 kısımda incelenir. Tromboze internal hemoroit de eksternal hemoroidlerin trombozuna göre daha az olmaktadır.
Tromboze hemoroid genellikle gebeliğin son aylarında kendini gösteren bir durumdur. Doğum gerçekleştikten sonraki günlerde ileri evre hemoroid hastalığı oldukça yaygın olarak görülmektedir. Mutlaka izlenmeli ve tedavi edilmelidir. Tromboze hemoroid ile ilgili yapılan çalışmalarda doğuma 3 ay kalan dönemde her üç kadından birinde tromboze hemoroid izlenmiştir.

Tromboze halde olmayan hemoroit de koruyucu tedavi ağır basarken, tromboze hemoroid de ise trombektomi ve bant ligasyonu uygulanabilmektedir. Tromboze hemoroid hastalığında cerrahi girişime gerek var ise bağırsak temizliği yapılmalı ve hasta uzun dönemde antyibiyotik kullanmalıdır.
" } ] }