{ "title": "İç Hemoroid", "image": "https://www.hemoroidhastaligi.gen.tr/images/Ic-Hemoroid-14277.png", "date": "21.01.2024 16:39:10", "author": "Nazlı turan", "article": [ { "article": "İç hemoroid, dış hemoroitten farklı belirtiler ile ortaya çıkmaktadır. İç hemoroid genellikle kanamaya neden olmaktadır. İç hemoroid hastalığı anüsün dış kısmında herhangi bir görüntü bozukluğu meydana getirmez. Fakat zorlama sonucu yapılan ya da ilerleyen safhalarında dışkılama sırasında sereç (Gaita) ile dışarı doğru çıkan meme benzeri şişlikler görülmektedir. Normalde iç hemoroid herhangi bir şikâyet belirtisi oluşturmaz. Fakat meme yüzeyleri hassaslaştığından kanamalara yol açmaktadır. Zaten hasta da bu belirtiyi gördüğün de hemoroid olduğunu anlar.

İç hemoroid neden olur?
İç hemoroid olduğunuzu nasıl anlarsınız?
İç hemoroid tedavisi nelerdir?
  • Hemoroid tanısı koyarken genellikle fiziki muayene ve anoskopik yöntemler kullanılır. Anoskopik yöntemde özellikle birinci derece hemoroid tanısında retreskopi kullanılmaktadır.
  • Hemoroid tedavisi için öncelikle hastalığa neden olan etkenler ortadan kaldırılmaya çalışılır. Kabızlıktan dolayı hasta hemoroid ise bağırsak hareketlerini düzenleyen laksatif etkili ilaçlar verilmektedir. Hastaya özel bir beslenme diyeti uygulanır. Ayrıca hemoroitten dolayı oluşan memeler için özel krem pomatlar kullanılır.
  • Eğer ilaç tedavisi yanıt vermez ise cerrahi işlem uygulanmaktadır. İşlem genel anestezi eşliğinde yapılmaktadır. Hemoroidektomi operasyonları uygulanmaktadır. Ameliyat sonrasında kişiye bir iki gün boyunca hastanede kalabilir.
" } ] }